The Background Story

Bakgrunden till hela idéen av boken är en historia i sig. 
 
Allt började för drygt 6 år sedan, jag var 14 år och jag befann mig en kväll framför datorn. Av någon anledning hade jag snappat upp intresset för speed drawing på youtube och satt i flera timmar. Jag fastnade för en kille, tråkigt nog minns jag inte vad han hette, med tanke på att han haft en stor roll i mitt skapande av idéen så hade det varit kul att tacka honom eller något såhär efteråt. Men jag kom så småningom in på hans hemsida där han samlat alla sina teckningar/målningar. Jag kom över en bild med en ung tjej, hoppandes från en bro, varför jag sedan börja analysera bilden kring flickans bakgrund och vad som kommer att hända henne vet jag inte.
 
En historia kring flickan skapades och jag blev allt mer insatt i att uteckla den. Ett år gick och jag insåg att det jag hade utvecklat var något som aldrig skulle lämna mig, allt kändes så naturligt när jag ibland fick nya idéer och inspiration från någonting och byggde på historien till något större. 
Jag bestämde mig en kväll att sätta mig ner och börja skriva ner allt jag hittills hade med mig, något jag väldigt fort avslutade. Jag ville inget annat än att ha det perfekta resultatet, men allt blev så fel när jag försökte få ner det på papper. Allt var så perfekt i mina tankar, och så förblev det, kvar i tankarna. Jag var rädd, ÄR fortfarande rädd att misslyckas.
 
Men äntligen har jag, sakta men säkert, låtit mig själv sänka kraven på boken och dess perfektion och gör istället detta för min egen skull. Att få rensa tankarna från alla scener som jag byggt upp, under 6 års tid. Ni kan ju bara föreställa er vilken tyngd jag bär på. En tyngd som motsvarar idéer av tre böcker. 
 
Givetvis har ändringar blivit av i processens gång, till och med att bilden jag först fått inspirationen från har numera inget att göra med nuvarande handling. Men jag har ändå den att tacka för när det kommer till grunden av böckerna!
 
Vet ej hur jag kommer att göra med framtida inlägg kring boken då långa texter likt denna kanske inte är så uppskattat, ett alternativ är videobloggar, kanske. Nästa del kommer i alla fall bli en aning kortare där jag berättar om hur jag just nu jobbar med boken. Lämna gärna någon kommentar eller frågor om ni har några! 
 
 
The Book | | 3 kommentarer
Upp